De beste gratis streamingdiensten voor sport (2024)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

Samenvatting: de beste gratis sport-streamingdiensten

Ben je op zoek naar gratis diensten voor het live streamen van sportevenementen? We hebben een aantal gratis sportstreamingdiensten voor je op een rijtje gezet die volledig legaal zijn.

Dit zijn volgens ons de beste streamingsites voor sport:

  • BBC iPlayer
  • Pluto TV
  • Sport Deutschland tv
  • Sling Free
  • Red Bull TV
  • NPO Start
  • KIJK.nl

Is de dienst niet beschikbaar in Nederland? Met behulp van een VPN kun je ook vanuit Nederland toegang krijgen. Een VPN zorgt er daarnaast voor dat je veiliger en anoniemer bent online.

Een goede VPN om sport mee te streamen is NordVPN. Deze dienst is snel, gebruiksvriendelijk en veilig.

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Lees onderstaand artikel om meer te weten te komen over de beste streamingsites voor sport.

Als echte sportliefhebber wil je natuurlijk zoveel mogelijk sporten live volgen. Helaas zijn gratis streamingdiensten voor sport vaak illegaal. Dit heeft te maken met de rechten die in handen zijn van bepaalde diensten.

Als je gratis Nederlandse diensten tegenkomt die deze sporten uitzenden, kun je ervan uitgaan dat de streams niet legaal zijn. Een voorbeeld is de streamingwebsite Hesgoal: deze is enorm onveilig en illegaal.

Hoe kun je dan legaal sport streamen? In dit artikel noemen we een breed scala aan streamingdiensten en zenders waarmee je gratis sport kunt kijken. Dit zijn allemaal officiële diensten, dus via deze zenders kijken is helemaal legaal.

In dit artikel leggen we uit hoe je ook vanuit Nederland toegang krijgt tot deze gratis streamingdiensten voor sport.

Wereldwijd sport streamen

Veel van de gratis streamingdiensten die wij in dit artikel aanraden zijn niet in Nederland beschikbaar zijn. Je hebt vaak een VPN nodig om toegang tot de diensten te krijgen. Ook dit is uiteraard volledig legaal.

Wil je er zeker van zijn dat je altijd en overal jouw favoriete sportevents kunt kijken? Dan raden we NordVPN aan.

Kijk al je favoriete sportevents met NordVPN

Let op!

Als je een VPN gebruikt, zorg er dan voor dat je handelt in overeenstemming met de gebruikersvoorwaarden. Hoewel een VPN legaal is, kan het zijn dat de streamingdienst expliciet benoemt dat het kijken met een VPN niet toegestaan is. In dat geval schend je de voorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan door de zender te gebruiken.

Gratis sport kijken met een VPN is erg eenvoudig. Heb je iets meer hulp nodig bij het opzetten van een VPN-verbinding om sport te streamen? Bekijk dan ons artikel ‘Hoe werkt een VPN-verbinding?‘. Hier leggen we stapsgewijs uit hoe een VPN precies werkt.

De beste sportstreamingsites

Er zijn verschillende platforms waarop je gratis sportwedstrijden kunt kijken. Bij iedere streamingdienst die we noemen, zullen we een korte beschrijving geven.

We sommen hieronder de beste gratis sportstreamingsites voor je op. Met een goede VPN voor streaming, zoals NordVPN, kun je overal ter wereld gratis toegang krijgen tot deze streams!

Gratis sport kijken met NordVPN

BBC iPlayer

De beste gratis streamingdiensten voor sport (2)

BBC iPlayer is de streamingdienst van de BBC. Je kijkt er series, films, documentaires en ook gratis live sport. Met de BBC iPlayer kun je kijken naar live wedstrijden van cricket, voetbal, atletiek, rugby, wielrennen, tennis en nog veel meer. Er zijn ook veel toernooien te volgen.

Helaas is de dienst normaal gesproken alleen binnen het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Je hebt dus een VPN nodig om de BBC iPlayer vanuit Nederland te kunnen kijken.

Kijk BBC iPlayer met NordVPN

Pluto TV

De beste gratis streamingdiensten voor sport (3)

Pluto TV is een gratis streamingdienst waar je veel films en series kunt kijken. Gelukkig kun je ook sport zien bij deze streamingdienst. Je ziet vooral Amerikaanse sporten zoals american football, baseball en basketbal. Pluto TV kijken kan slechts in een beperkt aantal landen.

Pluto TV is helaas niet beschikbaar in Nederland. Vanuit Nederland heb je dus een VPN nodig om de dienst te kijken.

Gebruik NordVPN of een andere goede VPN om verbinding te maken met een server in het land waar de streamingdienst wel beschikbaar is.

Maak bijvoorbeeld verbinding met een server in het Verenigd Koninkrijk, Canada of de Verenigde Staten om vanuit Nederland toegang te krijgen.

Unblock Pluto TV met NordVPN

Sport Deutschland tv

De beste gratis streamingdiensten voor sport (4)

Sport 1 is een Duitse streamingdienst waar je een groot aantal sporten gratis kunt volgen. De dienst heeft onder andere uitzendingen over biljarten, handbal, ijshockey, volleybal, basketbal, badminton en danssport. Zeker voor kleinere sporten kun je hier regelmatig gratis streams vinden.

Je kijkt er live sport, maar kunt ook sportevents terugkijken. De gratis dienst vertoont wel reclame voordat de stream start.

De dienst is alleen beschikbaar in Duitsland. Met een VPN-verbinding met een Duitse server kun je echter wereldwijd gebruikmaken van de streams.

Kijk Sport Deutschland met NordVPN

Sling Free

De beste gratis streamingdiensten voor sport (5)

Sling Free is de gratis variant van Sling TV. Je kunt er live en on-demand content bekijken, waaronder sport.

De dienst is volledig gratis te gebruiken, zonder dat je een account moet aanmaken of een tv-provider moet opgeven.

Je kunt Sling Free kijken via je browser of via de app. Het platform biedt sporten zoals honkbal, basketbal, worstelen, voetbal en meer.

Sling TV is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. De dienst wordt vanuit andere landen geblokkeerd. Je hebt dus een VPN nodig om Sling Free vanuit Nederland te kijken.

Stream Sling Free met NordVPN

Red Bull TV

De beste gratis streamingdiensten voor sport (6)

Op Red Bull TV zit je vooral goed als je houdt van extreme sporten. Zo kijk je er onder meer de Drift Masters, mountainbiken, rally, slopestyle, klifduiken en meer.

Je kijkt de live events online en via de app die op vrijwel alle apparaten beschikbaar is.

Je kunt Red Bull TV streamen zonder VPN.

NPO Start

De beste gratis streamingdiensten voor sport (7)

Bij NPO Start kijk je live naar programma’s van de publieke omroep – waaronder verschillende sporten. Met NPO Start volg je live grote toernooien zoals het EK voetbal en de Tour de France.

NPO Start is gratis. Bovendien is de streamingdienst Nederlands. Hierdoor kijk je de sporten dan ook met Nederlandstalig commentaar.

Ook heb je geen VPN nodig om NPO Start te streamen, alleen als je de dienst vanuit het buitenland wilt gebruiken.

Kijk NPO in het buitenland met NordVPN

KIJK.nl

De beste gratis streamingdiensten voor sport (8)

KIJK.nl geeft je toegang tot programma’s van SBS6, Net5, Veronica, SBS9 en meer. Bij de Nederlandse streamingdienst kun je ook genieten van livestreams van sportwedstrijden. Zo kijk je live de Europa League en Conference League bij KIJK.nl.

Ook biedt KIJK.nl livestreams aan van UFC-gevechten en, soms exclusief in Nederland, wedstrijden van GLORY kickboxing.

Aangezien de dienst Nederlands is, heb je geen VPN nodig voor toegang. Wel zul je een VPN moeten gebruiken als je KIJK.nl vanuit het buitenland wilt zien.

KIJK.nl vanuit het buitenland streamen met NordVPN

Televisiezenders met gratis sport

Naast de genoemde streamingdiensten kun je ook bij veel (buitenlandse) televisiezenders je favoriete sport kijken. Deze zijn handig wanneer je een sport wilt volgen die niet of niet vaak vanuit Nederland te kijken is.

Let op:

voor veel van deze live streams heb je een VPN nodig. We noemen een aantal sporten en de zenders waarop je deze sporten kunt kijken. Bij de zenders zijn uiteraard ook andere sporten te zien.

Formule 1

Ben je fan van de Formule 1 en kun jij absoluut geen race missen? Zit je iedere week voor de buis om Max, Lewis of Charles aan te moedigen? En baalde jij net als de rest van Nederland enorm toen de F1 verdween bij Ziggo Sport? We kennen het.

Gelukkig zijn de races gratis te zien op buitenlandse kanalen. Met een VPN kijk je iedere race live, vanuit iedere locatie. Zo kun je ook op reis lekker de raceliefhebber uithangen en heb je geen stress op je vakantieadres!

Formule 1 kijk je op de volgende zenders met gratis streams:

  • Servus TV (Oostenrijk)
  • RTL Zwee (Luxemburg)
  • RTSH (Albanië)
  • Band (Brazilië)
  • SRF (Zwitserland)

Gebruik NordVPN of een andere betrouwbare VPN naar keuze om toegang te krijgen tot bovenstaande gratis streams. Maak bijvoorbeeld verbinding met een server in Oostenrijk om gratis F1 te kijken via Servus TV.

Gratis F1 streamen met NordVPN

De beste gratis streamingdiensten voor sport (9)

Bekijk ook onze lijst met beste gratis F1-streams voor meer informatie.

American Football en IJshockey

De beste gratis streamingdiensten voor sport (10)

Als je van ‘Amerikaanse sporten’ zoals American football en ijshockey houdt, heb je het niet altijd even makkelijk in Nederland. Voor de optimale ervaring en de meeste wedstrijden kun je het beste terecht bij betaalde Amerikaanse diensten.

Dit kan vanuit Nederland als je een VPN gebruikt. Ook als je liever geen duur abonnement afsluit, biedt een VPN uitkomst.

Wedstrijden van de National Football League (NFL) en de National Hockey League (NHL) kijk je gratis bij Sport 1. Deze zender is beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Kijk American Football en ijshockey met NordVPN

MotoGP

Ook MotoGP kijk je eenvoudig overal vandaan. Met gratis buitenlandse streams hoef jij geen bocht meer te missen van Fabio Quartararo of Aleix Espargaró. Je kunt iedere race van het seizoen genieten van het spektakel van deze topcoureurs.

Benieuwd waar je gratis MotoGP kijkt? De website van het Australische 10Play en de Oostenrijkse streamingdienst ServusTV zenden gratis de MotoGP uit.

Gebruik een VPN bijvoorbeeld om verbinding te maken met een server in Oostenrijk om toegang te krijgen tot ServusTV. Op die manier kun je ook vanuit Nederland de MotoGP live streamen.

De beste gratis streamingdiensten voor sport (11)

Gratis MotoGP kijken met NordVPN

Rugby

Ben je rugby-fan? Je bent niet de enige! Deze boeiende sport is enorm populair.

Helaas zien we in Nederland minder interesse voor rugby als in bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk, Ierland, Wales, Schotland of Italië. Deze landen strijden ieder jaar in het zeslandentoernooi.

En wat dacht je van de Wallabies van Australië, en de All Blacks van Nieuw-Zeeland?

Met een VPN hoef je geen haka van de All Blacks meer te missen!

Ben je geïnteresseerd in rugby? Je kunt bij meerdere zenders terecht:

  • 7Plus (Australië)
  • CBC (Canada)
  • France TV (Frankrijk)
  • ARD en ZDF (Duitsland)
  • RTE (Ierland)

Rugby kijken met NordVPN

Tennis

De beste gratis streamingdiensten voor sport (12)

Tennis is gelukkig in veel landen geliefd. Ook vanuit Nederland kun je veel en vaak naar tennis kijken.

Zo besteden verschillende zenders aandacht aan de Grandslamtoernooien Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open.

Helaas is er niet evenveel ruimte voor iedere tenniswedstrijd. Wil je je favoriete teniss(t)er bij alle toernooien aanmoedigen? Kijk dan eens bij buitenlandse streams die veel aandacht aan deze sport besteden.

Ook tennis wordt bij meerdere zenders gratis uitgezonden:

  • Channel One Russia (Rusland)
  • Rai Sport (Italië)
  • RTVE (Spanje)

Buitenlandse tennis sportstreams kun je vanuit Nederland niet altijd kijken. Gelukkig kun je met een VPN deze geoblokkades omzeilen.

Kijk alle tenniswedstrijden met NordVPN

Tip: kijk je favoriete sporten met Viaplay

De beste gratis streamingdiensten voor sport (13)

Hoewel Viaplay niet gratis is, raden we het toch aan voor het kijken van live sporten. Waarschijnlijk ken je Viaplay vooral van live uitzendingen van de Formule 1.

Ook voor andere sportfans is de dienst interessant. In Nederland kijk je bij Viaplay bijvoorbeeld live voetbal in de Bundesliga en darten.

Ben je geïnteresseerd in deze site voor sportstreaming? Via onderstaande button ga je naar de website van Viaplay:

Kijk Formule 1 via Viaplay

Waarom je een VPN nodig hebt voor live streaming van sport

Helaas zijn niet alle streamingdiensten beschikbaar in Nederland. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Met een VPN kun je geografische blokkades omzeilen en toegang krijgen tot alle live sportstreamingsites en je favoriete wedstrijden.

Een andere reden om een VPN te gebruiken bij live sport kijken, is dat het je ook beschermt tegen schadelijke links en trackers van derden. Op veel streamingsites vind je links waar je beter niet op kunt klikken zonder dat je bepaalde voorzorgsmaatregelen hebt getroffen.

Wil je echt veilig online zijn? Dan is naast het gebruik van een VPN ook een goed antivirusprogramma aan te raden en is het verstandig om pop-ups te blokkeren.

Benieuwd hoe je een VPN installeert op je apparaat? Bekijk dan onze ‘VPN instellen’-sectie, met een complete gids voor het instellen van een VPN op ieder apparaat.

NordVPN: de beste VPN voor live sportstreaming

Voor het kijken van live sport online, raden we NordVPN aan. Deze VPN-provider heeft erg snelle en stabiele servers, waardoor je niets van belangrijke sportevenementen mist. Daarnaast heeft NordVPN een eenvoudig te gebruiken interface.

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.39

9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

BezoekNordVPN

Je kunt de gratis proefperiode van NordVPN gebruiken om de VPN 30 dagen lang op je gemak te testen. Wij hebben NordVPN ook uitvoerig getest. Benieuwd naar onze testresultaten? Bekijk dan onze uitgebreide NordVPN-review.

Conclusie: gratis sport streamen

Er zijn heel veel goede online opties wanneer je op zoek bent naar een gratis stream voor sport. We hebben de beste gratis sport streaming sites voor je op een rijtje gezet.

Sommige van de opties zijn niet beschikbaar in Nederland, maar met behulp van een VPN is dit probleem makkelijk opgelost.

Door verbinding te maken met een server in een ander land unblock je iedere willekeurige website die in jouw land door geoblokkades niet toegankelijk is. Zo kun je wereldwijd live sport kijken.

Zoek je nog meer sporten om te streamen? Bekijk dan ook de (gratis) streamingmogelijkheden voor de volgende sporten:

  • Wielrennen op tv kijken
  • Online handbal kijken
  • Schaatsen kijken
  • PDC Darten live kijken
  • Honkbal kijken (MLB en NPB)
  • Kickboksen kijken
  • Mixed Martial Arts (MMA) kijken
  • Boksen kijken
  • Basketbal (NBA) kijken
  • Marathons kijken
  • Europese Spelen kijken
  • Nederlands elftal vrouwen kijken

De beste gratis sport-streamingsites – veelgestelde vragen

Wil je het antwoord op een van de veelgestelde vragen over sport-streamingwebsites? Kijk dan eens hieronder of laat een reactie achter.

Op welke website kan ik gratis sport kijken?

Er zijn een aantal goede websites waar je live-sport kunt streamen. Een aantal voorbeelden zijn: BBC iPlayer, Pluto TV, Sport Deutschland tv, NPO Start en KIJK.nl. Wij raden deze websites aan omdat ze het meest betrouwbaar zijn als het gaat om live-streamlinks in HD-kwaliteit.

Heb ik een VPN nodig om gratis live sport te kunnen kijken?

Of je een VPN nodig hebt ligt aan de streamingdienst die je wilt kijken. Als deze niet beschikbaar is in Nederland en je toch toegang wilt tot de livestreams op de website, moet je een VPN gebruiken. Hiermee unblock je diensten die vanwege geoblokkades niet toegankelijk zijn in jouw gebied. Lees het volledige artikel over de beste gratis sportsites om te ontdekken voor welke sportstreamingsites je een VPN nodig hebt.

Kan ik live sport kijken op Amazon Prime?

Je kunt live sport kijken op Amazon Prime als je een abonnement neemt voor sportkanalen. Deze kosten wat extra bovenop je normale abonnementskosten. Je moet er ook rekening mee houden dat deze content niet overal ter wereld beschikbaar is, dus als je bijvoorbeeld een NBA League Pass wil aanschaffen, zul je dit met een VPN moeten doen omdat dit in Nederland niet beschikbaar is.

Wat is de beste streamingdienst voor live sport?

Een aantal van de beste streamingdiensten voor sport zijn BBC iPlayer, Pluto TV, Sport Deutschland TV, Sling Free, Red Bull TV, NPO Start en KIJK.nl. Houd er rekening mee dat deze diensten niet allemaal beschikbaar zijn in Nederland, en je dus een VPN zult moeten gebruiken om toegang te krijgen tot deze content.

De beste gratis streamingdiensten voor sport (15)

David Janssen

Cybersecurity analist

David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO’s en de private sector als cybersecurity- en VPN-deskundige en adviseur.

Meer artikelen uit de sectie Sport

De beste gratis streamingdiensten voor sport (16)

Kijk Femke Bol op de Olympische Spelen 2024

24 juli 2024

De beste gratis streamingdiensten voor sport (17)

Nederlands elftal mannen: live alle wedstrijden van Oranje kijken

12 juli 2024

De beste gratis streamingdiensten voor sport (18)

F1 TV: alles wat je moet weten over de streamingdienst

22 februari 2024

De beste gratis streamingdiensten voor sport (2024)

References

Top Articles
Mikayla Campinos Leaks: Where To Find The Latest Updates?
Jesus Revolution Showtimes Near Marcus Cedar Rapids Cinema
Missed Connections Inland Empire
Practical Magic 123Movies
The 10 Best Restaurants In Freiburg Germany
Jonathon Kinchen Net Worth
Ofw Pinoy Channel Su
The Realcaca Girl Leaked
Craigslist Mexico Cancun
His Lost Lycan Luna Chapter 5
craigslist: south coast jobs, apartments, for sale, services, community, and events
You can put a price tag on the value of a personal finance education: $100,000
Lantana Blocc Compton Crips
Crusader Kings 3 Workshop
Craigslist Heavy Equipment Knoxville Tennessee
George The Animal Steele Gif
Industry Talk: Im Gespräch mit den Machern von Magicseaweed
9044906381
Louisiana Sportsman Classifieds Guns
91 East Freeway Accident Today 2022
Palm Springs Ca Craigslist
If you bought Canned or Pouched Tuna between June 1, 2011 and July 1, 2015, you may qualify to get cash from class action settlements totaling $152.2 million
Bekijk ons gevarieerde aanbod occasions in Oss.
Barber Gym Quantico Hours
Red8 Data Entry Job
Prep Spotlight Tv Mn
Netwerk van %naam%, analyse van %nb_relaties% relaties
As families searched, a Texas medical school cut up their loved ones
Parent Management Training (PMT) Worksheet | HappierTHERAPY
Evil Dead Rise - Everything You Need To Know
Armor Crushing Weapon Crossword Clue
Stolen Touches Neva Altaj Read Online Free
What Happened To Father Anthony Mary Ewtn
Kstate Qualtrics
Shnvme Com
What Time Is First Light Tomorrow Morning
Retire Early Wsbtv.com Free Book
How Does The Common App Work? A Guide To The Common App
Live Delta Flight Status - FlightAware
Wal-Mart 140 Supercenter Products
Cl Bellingham
Mbfs Com Login
Jaefeetz
The Sports Academy - 101 Glenwest Drive, Glen Carbon, Illinois 62034 - Guide
The Cutest Photos of Enrique Iglesias and Anna Kournikova with Their Three Kids
Smoke From Street Outlaws Net Worth
Sams La Habra Gas Price
Tyrone Dave Chappelle Show Gif
Deviantart Rwby
Metra Union Pacific West Schedule
Kobe Express Bayside Lakes Photos
Ark Silica Pearls Gfi
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5785

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.